restaurant ved sjøen med blå stoler og bord med rutete duker

Karpathos deilige retter

Lyst på noen virkelig nydelige tips? Da har du kommet til rett sted! Her finner du informasjon om Karpathos' mest innbydende spisesteder, deilige spesialiteter og greske klassikere som du rett og slett ikke kan gå glipp av.

Fava

Fava er en rett du virkelig bør prøve når du er på Karpathos. Den tilberedes på kikerter eller gule erter og serveres varm med rå løk. Passer godt som forrett eller tilbehør til hovedrett og spises best med et godt gresk brød.

Lokal vin

Selv om Karpathos mest er kjent for sin olivendyrking, produseres det også mye vin på øya. Bestill den lokale vinen når du spiser ute en kveld.

Vannbrønner

Rundt Pigadia kommer du ofte over utendørskraner og vannbrønner. Herfra får du friskt rennende vann fra kildene oppe i fjellet og lokalbefolkningen sees ofte hente vann til husholdningene. Benytt anledningen til å fylle opp vannflasken under sightseeingen. Kanskje ikke helt uventet, Pigadia betyr faktisk brønn eller kilde.

Souvlaki

Olivenolje

I omgivelsene rundt landsbyen Mesohori produseres det meste av Karpathos olivenolje. Du som kjører i området vil oppleve fantastisk natur med oliventrær stilt vakkert opp langs fjellveggene. Olivenolje finnes selvsagt i de fleste byer, men for de som vil ha med seg et ekte stykke Karpathos hjem, anbefaler vi at du kjøper denne smakfulle oljen.

Honning

I tillegg til sin produksjon av førsteklasses olivenolje, er Karpathos også kjent for sin fine honning. Langs fjellskråningene kan du se de fargerike bikubene. Prøv øyas honning sammen med en porsjon gresk yoghurt og litt frisk frukt – et herlig mål å starte dagen med.

nærbilde av et lite glass ouzo i bakgrunnen lyseblå stoler og bord med blå-hvit rutete duker er synlige

Ouzo

Ouzo er grekernes nasjonaldrikk, og du vil ikke gå glipp av den under besøket. Det er en anisbasert drikk som, når den blandes med vann, får en hvit farge. Raki er også en gresk favoritt – den serveres ofte sammen med noen deilige mezes. Skål!

Søtsulten?

Hvis du liker iskrem, har du kommet til rett sted – i Pigadia er det mange isbarer. Mange steder er isen hjemmelaget, noe som selvfølgelig gjør den ekstra god. Finn din egen favoritt ved å prøve deg fram.

Nyt en kaffepause

Etter en lang dag kan det være tiltrengt med noe som booster energien igjen – og hva passer bedre enn en gresk kaffe? Kaffen her er mørk og sterk på smak og serveres varm i en liten kopp. Drikken kan bestilles i tre varianter: sketo (uten sukker), metrio (med lite sukker) eller gliko (med mye sukker).

Fersk fisk

Mange av restaurantene rundt havnelandsbyene serverer fersk fisk. Be om dagens fangst når du setter deg til bords og skvis gjerne litt sitronsaft over fisken før du begynner å spise. Nydelig!

Spis kápari i Agia Nikolaos

En fin taverna i Agia Nikolaos på østkysten av Karpathos mellom Spoa og Apella-stranden, rett ved siden av kirken Agios Nikolaos. Her kan du bestille den greske salaten kápari. Personalet på tavernaen plukker plantene selv på øya slik at du kan være sikker på at du vil kunne nyte denne ganske sjeldne greske spesialiteten. Den er nøye tilberedt med salt, eddik og saltlake og smaker ekstra godt sammen med olivenolje, hjemmebakt brød, sardiner og et lite glass ouzo.

Det greske kjøkkenet

Vil du lære mer om gresk mat? Her har vi samlet mange gode tips om ting du bør prøve på ferien i Hellas, og oppskrifter å ta med hjem til hverdags.

bord med gresk salat, brød, pommes frites, vann, olje og eddik

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips for Rethymnon. Finn og bestill en reise til Rethymnon eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Karpathos

Alle reisetips for Karpathos

Her finner du våre beste tips til de vakreste strendene, de beste utfluktene og mye mer!

Se alle reisetipsene våre for Karpathos


Karpathos

Karpathos

  • Stille øy med vakker natur

  • Koselige fjellandsbyer

  • Genuin gresk atmosfære

Se alle reisene til Karpathos


Barn i bassenget

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips og tilbud til din neste reise.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her