Kroatia
Se alle landMat og drikke i Kroatia
Markedsshopping og ta en kaffe i Split, prøv vin i Makarska og fiskegryte i Hvar, eller bare ta en god drink ved bassenget – Kroatia er helt overfylt av matopplevelser. Her har vi samlet noen av våre beste Kroatia-tips for de som er interessert i kulinariske opplevelser.
Finn og bestill reisen din til Kroatia
Crni rižot
Hvis du bestiller en crni rižot, får du en annerledes matopplevelse. Risottoen er laget av en blekksprut kalt sepia rundt Middelhavet. Blekket fra vanlig blekksprut farger risen svart og gir retten den karakteristiske smaken. Den kremete sorte risretten er elegant toppet med revet parmesanost.
Frukt og grønnsaker på markedene
Skinnende fersken, ferske fiken, søte druer og friske nøtter. På frukt- og grønnsaksmarkedet i Split finner du alt for en dag på stranden. Beboerne på landsbygda kommer hit for å selge sin nyhøstede frukt og grønnsaker hver dag. Tupp! Ikke glem å kjøpe ferske fiken hvis de er i sesong. Bedre enn godteri!
Kaffepause i Split
Splits havnepromenade, populært kalt Riva, er det beste stedet når du har lyst på kaffe eller når du trenger å kjøle deg ned med noe kaldt å drikke. Kafeene og barene står på rekke og rad, og både Split-innbyggere og turister kommer hit for å sjekke folkemengdene.
Fersk fisk på Hvar
Er du på Hvar må du prøve øyas hovedspesialitet når det kommer til mat – Gregada, som er en fiskegryte som har blitt servert i århundrer. Du finner retten på nesten alle restauranter på øya, men med varierte oppskrifter. Basen er imidlertid alltid dagens fangst av fisk, som tilberedes med poteter, sort pepper, selleri og løk. Gregada er enkel, velsmakende og billig. Godt å vite er at det tar nesten 40 minutter før retten tilberedes, så ikke kom sulten til restauranten.
Du finner selvfølgelig også andre gode fiskeretter på menyene i Kroatia, med nyfanget fisk og lokalt dyrkede grønnsaker.
Tradisjonell Peka
Peka er en tradisjonell dalmatisk rett som kan varieres i det uendelige, men vanligvis består retten av kjøtt og grønnsaker som tilberedes i flere timer i en gryte som settes i glødende kull. Den lange steketiden gjør kjøttet utrolig mørt. Bare husk at retten ofte må forhåndsbestilles.
Prøv vin i Makarska
Kroatia er et undervurdert vinland. Lær mer om de kroatiske vinene på vinbaren Grabovac, på torget i Makarska, hovedferiestedet langs Makarska-rivieraen. Her serveres også lokale oster og charcuterie. Når du har fått opp appetitten, fortsett til Kalalarga, gågaten som går gjennom Gamlebyen, hvor flere fine restauranter venter.
Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Kroatia. Finn og bestill en reise til Kroatia eller abonnér på vårt nyhetsbrev.