Kypros
Se alle landKypriotisk mat
At Kypros har en spennende kulturell blanding kommer blant annet til syne i den kypriotiske maten, hvor måltidene ofte består av mange småretter, meze, som igjen består av alt fra pitabrød og hummus til blekksprut, halloumi og moussaka. Her er noen av de vanligste rettene. Hvilken blir din favoritt?
Finn og bestill reisen din til Kypros
Halloumi – en fast ost laget av geitemelk, servert grillet
Taramosalata – dip laget av fiskerogn
Dolmades – vinblader fylt med kjøttdeig og ris
Keftedes – litt større krydrede kjøttboller
Loukanika – krydrede pølser
Moussaka – kjøttdeig, poteter, aubergine og bechamelsaus
Souvlaki – lam, svin eller kylling på spyd
Stifado – en krydret gryterett med biff og løk
Jemista – ovnsbakt paprika eller tomat, fylt med kjøttdeig
Baklava – et bakverk laget av yufka-deig eller filoplater med nøtter og sirup
Daktyla – små mandelkaker
Flaounes – Kypriotisk påskekake med ost, rosiner og krydder
Glyko – konservert frukt i sirup
Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Vietnam. Finn og bestill en reise til Vietnam eller abonnér på vårt nyhetsbrev.