Tradisjonelle retter på Lanzarote
På Lanzarote er det mange lokale delikatesser å prøve. Hvordan høres kaktusjuice, de rynkete potetene Papas Arrugadas og et godt glass kanarisk vin ut? Her kan du lese mer om de tradisjonelle rettene som ikke må gå glipp av!
Kaktusjuice
Hvis du tilfeldigvis ser en bod som selger kaktusjuice, anbefaler vi deg å prøve drinken. Saften kommer fra fikenkaktusen, som vokser her på Lanzarote. Å selge juice på denne måten skjer som regel på markeder og lignende, og selv om det ikke er så vanlig med ferskpresset kaktusjuice, synes vi du bør benytte anledningen til å smake på den hvis du får sjansen.
Tapas for enhver smak
Tapas er de populære spanske smårettene. Det er mange å velge mellom, som gambas al ajillo (reker marinert i hvitløk), pimientos de padrón (små grønn paprika stekt med olje og salt), calamares (blekksprut), queso de cabra (geitost) og tortilla (omelett) . Alt du trenger å gjøre er å bestille inn og la deg smake.
Papas arrugadas med mojo
En av de mest kjente rettene på Lanzarote og Kanariøyene er papas arrugadas, som i utgangspunktet er en rynket potet. Potetene kokes i vann med mye havsalt, noe som gir en utrolig deilig smak. Papas arrugadas serveres vanligvis med den kanariske sausen mojo, som kommer i forskjellige varianter. Den røde er laget med paprika og chili og den grønne er litt mildere med hint av koriander. En rett som rett og slett ikke kan gå glipp av!
Paella
Å spise paella er selvfølgelig et must når du er på Kanariøyene! Utmerket med ris, olivenolje og safran blandet med fisk, skalldyr, blekksprut, kjøtt og fjærfe. Det er like mange oppskrifter som det finnes kokker, men den tradisjonelle kanaripaellaen inneholder alltid fisk og skalldyr. Nam!
Sangria
Det finnes faktisk ingen generell oppskrift på den spanske nasjonaldrikken sangría, men alle restauranter har sin helt egen hemmelige oppskrift. Sangriaen bør imidlertid inneholde rødvin, konjakk, mineralvann, sitron, is og sukker. Drikken er ekstremt populær, også her på Lanzarote.
Gambas al ajillo
Gambas al ajillo er reker stekt i olje sammen med mye hvitløk og en skvett sherry eller konjakk. En strålende gastronomisk opplevelse!
Estofado
Estofado betyr lapskaus og er en populær rett på Lanzarote. Oftest inneholder lapskausen kjøtt, som biff eller geit, som tilberedes sammen med kikerter og grønnsaker. Den vanligste varianten av Estofado er Ropa Vieja som også finnes i Sør-Amerika og Karibia.
Vinene fra Lanzarote
Til tross for det dramatiske vulkanske landskapet er Lanzarote en grønn øy hvor vinrankene er beskyttet mot Atlanterhavsvindene av øyas høye klipper. Det varierte landskapet gjør imidlertid at all høsting må skje for hånd og mengden vin som kan produseres er ganske lav. De mest populære vinene som produseres er rødvinen Bodegas los Bermejos Rosado og hvitvinene Bodega Vulcano de Lanzarote Malvasia Volcanica Seco og El Grifo Malvasia Seco.
Bienmessabe
Lyst på noe godt til dessert? Da skal du teste desserten Bienmessabe som er laget av mandlar, honning og eggeplommer. Enten tar man kakebit til å a suge opp sausen eller så ringler man den over iskremen.
Pescado a la plancha
Pescado a la plancha betyr «dagens fisk», og serveres grillet med eller uten hvitløk. Vanligvis står dorada, vieja eller cherne på menyen.
Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips for Lanzarote. Finn og bestill en reise til Lanzarote eller abonnér på vårt nyhetsbrev.